Sayfalar

28 Şubat 2013 Perşembe

İNANIN BUNU İLK KEZ YAPMIYORUM

Kışın  sık yaptığım sarmalardan biri.Tabii anneciğimin (Anneciğim sarmayı sarar poşetler. Bende onları buzluğa atarım Zamanı gelince de afiyetle yer,anneciğime de dualar ederim.İyi ki varsın anneciğim)emek emek yaptığı zeytinyağlı yaprak sarmalarına benzemesede,kendine has güzel bir rayihası var.Sonradan öğrenip yaptığım bir sarma.


                           PAZI SARMASI



İçini  damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.İçini kavurmadan yapıyorum.Bulguruda başbaşından yaptım.Ve sarımsağı bol koydum.Ben pazıları  kaynar suda beş dakika bekletip biraz yumuşatıyorum.Yumuşatınca sarmak çok kolay oluyor.Ve pişiriyorum.Bu pişmemiş hali rengi o kadar güzel görünüyordu ki dayanamadım bu rengiyle paylaşmak istedim.

AFİYET ŞİFA OLSUN.....

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Yaprak sarmasından bile çok seviyorum desem yalan olmaz..Hep annem yapardı bu yıl ilk defa kendim yaptım ve çok sevildi..sık sık yapıcam ellerine sağlık.çok güzel görünüyor..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Bence de annelerin yaptıkları hep güzel oluyor.Annemi özledimmmm....