Sayfalar

27 Şubat 2013 Çarşamba

BAŞBAŞI BULGUR


Geçenler de eşim marketten almış ben ilk defa gördüm ve yaptım çok lezzetli oluyor.Mutlaka deneyin derim.Aslında meyhane (ismini sevmiyorum ama neyse)pilavı gibi yapılabilir ama ben evde olan sebzelerle yaptım çok güzel oldu.Yanına da karnıyarık yaptım çok güzel bir ikili oldular. Birde kendim yaptığım turşu....

BAŞBAŞI PİLAVI

MALZEMELER:
1su bardağı başbaşı bulgur
1 orta boy soğan
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nane
damak zevkinize göre baharat

YAPILIŞI:
Tencereye koyduğumuz sıvıyağın içine küp küp doğranmış soğanı kavuruyoruz.İçine Kırmızı biberi atıp kavuruyoruz.Sonra salçaları koyup, naneyi de ekliyoruz.İyice kavrulduktan sonra başbaşı bulguru koyup biraz çevirip içine kaynar su koyuyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.

AFİYET OLSUN...


8 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık,başbaşı bulguru bende çok sık kullanıyorum güzel :)

Elifle hayata dair dedi ki...

eline sağlık nefis olmuş:) takipteyim bana da beklerim sevgiler

eda dedi ki...

basbasi bulguru ben bilmiyordum, digerlerinden ne farki varki acaba ?
ellerinize saglik guzel gorunuyor Rana'cim :)

rana sultan dedi ki...

Canım benim ben de ilk defa yaptım ve yedim.Normal bulgurdan daha iri taneli ama daha çabuk pişiyor ve yumuşacık oluyor.Bizim damak tadımıza çok uydu.Sevgilerrrrrr..

rana sultan dedi ki...

Bizde çok beğendik .Eşim pirinci ve pilavını pek sevmez bulgur pilavı yaparım genelde.Ama bundan sonra favorim başbaşı olacak bundan sonra.Selamlar...

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

bende hiç duymamıştım ama süper görünüyor salça soğan herşeye yakışıyor zaten :)

rana sultan dedi ki...

Kesinlikle çok lezzetli bir bulgur şiddetle tavsiye ederim.Selamlar...

disal dedi ki...

bende duymamıştım sayende öğrenmiş olduk..ellerine sağlık..nefis görünüyor...bulguru çok severim bende..