Sayfalar

23 Şubat 2013 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK


HAŞHAŞLI  ÇÖREK



                                          
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı  sıvıyağ
1 paket kuru maya
alabildiğince un
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı haşhaş
yarım çay bardağı (haşhaş için )sıvıyağ

YAPILIŞI:
  Şekeri,mayayı koyup,ılık su ile mayalandırıyoruz.İçine yoğurdu(oda sıcaklığında),sıyağı ve alabildiğince unu koyup iyice yoğuruyoruz.Dinlenmeye mayalamaya bırakıyoruz.Haşhaşı da sıvıyağ ile iyice karıştırıyoruz.

  Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bu bezeleri uzun ince açıp içine haşhaşı koyuyoruz.Kenarlarından kapatıp buruyoruz öylece uzun uzun yağlanmış tepsiye koyuyoruz.Bütün bezeleri yaptıktan sonra 200 derecelik fırına veriyoruz.

AFİYET OLSUN…
     

4 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

haşhaşlı çöreklere bayılırım ben,ıspartada çok sık yaparlar nokul derler,ellerinize sağlık :)

rana sultan dedi ki...

teşekküe ederim canım.Siz ıspartalı mısınız?

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ranacım, haşhaşlı çöreklerin çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Beni ziyaretinde bir soru sormuştun. Bitkisel susuz yağ hakkında. yağı 5 kg. luk kutularda büyük marketlerde satılıyor.
Eğer margarini veya tereyağını önce eritir sonra buzdolabına alırsan altında beyazımsı bir su oluşur. O suyu döküp yağı oda sıcaklığına gelince kullanabilirsin. Denersen kolay gelsin.
Sevgiler.

rana sultan dedi ki...

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.En kısa zamanda deniycem.Sağlıcakla kalın.