Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

TOĞGA ÇORBASI


TOĞGA ÇORBASI



Anadolu’da adı bu imiş  bende asıl adını yazmak istedim.Bizim bildiğimiz adıyla yarma çorbası.Çok lezzetli, besleyici mis kokulu bir  kış çorbası.

MALZEMELER:
1 su bardağı yarma
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı yada tereyağı
2 diş sarımsak
nane
tuz

YAPILIŞI:
Yarmayı bir gece önceden ıslatın.Islattığınız yarmayı haşlayın.(ben düdüklü de haşladım daha çabuk haşlanıyor).Tencere de yoğurdu unu iyice karıştırın iki bardak kadar su koyup ayran kıvamına getirin.Ocağın altını yakın kaynatın.Yalnız kesilmemesi için sürekli karıştırın.Kaynadıktan sonra haşlanmış yarmayı içine koyup 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Diğer sos tavasına yağı koyup ısınınca minik minik doğradığınız sarımsakları kavurun en son bol naneyi de koyup kapatın ve çorbanın içine koyun.

AFİYET  BOL ŞİFA OLSUN…


2 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Çok ama çok severim,ellerinize sağlık..Sıcacık olsada içsemm..

rana sultan dedi ki...

Teşekkür ederim.Buyrun beklerim.Sıcacık birlikte içelim.