TOĞGA ÇORBASI
Anadolu’da adı bu imiş
bende asıl adını yazmak istedim.Bizim bildiğimiz adıyla yarma
çorbası.Çok lezzetli, besleyici mis kokulu bir
kış çorbası.
MALZEMELER:
1 su bardağı yarma
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı yada tereyağı
2 diş sarımsak
nane
tuz
YAPILIŞI:
Yarmayı bir gece önceden ıslatın.Islattığınız yarmayı
haşlayın.(ben düdüklü de haşladım daha çabuk haşlanıyor).Tencere de yoğurdu unu
iyice karıştırın iki bardak kadar su koyup ayran kıvamına getirin.Ocağın altını
yakın kaynatın.Yalnız kesilmemesi için sürekli karıştırın.Kaynadıktan sonra
haşlanmış yarmayı içine koyup 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Diğer sos
tavasına yağı koyup ısınınca minik minik doğradığınız sarımsakları kavurun en
son bol naneyi de koyup kapatın ve çorbanın içine koyun.
AFİYET BOL ŞİFA OLSUN…
2 yorum:
Çok ama çok severim,ellerinize sağlık..Sıcacık olsada içsemm..
Teşekkür ederim.Buyrun beklerim.Sıcacık birlikte içelim.
Yorum Gönder