HAŞHAŞLI ÇÖREK
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
alabildiğince un
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı haşhaş
yarım çay bardağı (haşhaş için )sıvıyağ
YAPILIŞI:
Şekeri,mayayı
koyup,ılık su ile mayalandırıyoruz.İçine yoğurdu(oda sıcaklığında),sıyağı ve
alabildiğince unu koyup iyice yoğuruyoruz.Dinlenmeye mayalamaya
bırakıyoruz.Haşhaşı da sıvıyağ ile iyice karıştırıyoruz.
Mayalanan hamuru
portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bu bezeleri uzun ince açıp içine
haşhaşı koyuyoruz.Kenarlarından kapatıp buruyoruz öylece uzun uzun yağlanmış
tepsiye koyuyoruz.Bütün bezeleri yaptıktan sonra 200 derecelik fırına
veriyoruz.
AFİYET OLSUN…
4 yorum:
haşhaşlı çöreklere bayılırım ben,ıspartada çok sık yaparlar nokul derler,ellerinize sağlık :)
teşekküe ederim canım.Siz ıspartalı mısınız?
Ranacım, haşhaşlı çöreklerin çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Beni ziyaretinde bir soru sormuştun. Bitkisel susuz yağ hakkında. yağı 5 kg. luk kutularda büyük marketlerde satılıyor.
Eğer margarini veya tereyağını önce eritir sonra buzdolabına alırsan altında beyazımsı bir su oluşur. O suyu döküp yağı oda sıcaklığına gelince kullanabilirsin. Denersen kolay gelsin.
Sevgiler.
Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.En kısa zamanda deniycem.Sağlıcakla kalın.
Yorum Gönder