Sayfalar

8 Ağustos 2013 Perşembe

BAYRAMINIZ HAYR OLA

  Bayramınız hayrola demek geçti içimden...

   Neden mi?


  On bir ayın sultanı dedik.'' O'' geldi dedik. Bu ayda yaptığımız ibadetleri daha bir özenli yaptık yada yapmaya çalıştık..Teravihler kıldık, mukabelelere katıldık katılamadıysak da Kuranı Kerim okumaya çalıştık.Kadir gecesi geldi ,Kadir gecesini eda etmeye çalıştık gücümüz yettiğince.Tespih namazı kıldıran camileri takip edip onlarla birlikte tesbih namazları kıldık.Şehrimizdeki mübarek zatları ziyaretlere gittik.Dualar ettik.Sıla i rahim dedik akraba ziyaretleri yada ziyafetlerine icabet ettik ve onları davet edip bizlerde onları ağırladık aynı ziyafet sofralarınla.
   
  Bu koca ayı Allah rızası için oruç tutarak geçirdik.Yani sabah ezanından akşam ezanına kadar aç bi aç susuz bi susuz Allah'ın rızasını kazanmak için saatlerce bekledik.


  Bekledik ve bayramı hakettik .İnşaallah..Rabbim bütün ibadetlerimizi, dualarımızı kabul etsin.Bayram bütün müslümanlara huzur ve mutluluklar getirsin İnşaallah.

  Tabi bunlar çok güzelde bayramı da hakettikte yaptıklarımızın yanında yapmamamız gerekenleri ne yapıcaz.

  
  Oruçluyken  bu ne kadar uzun zaman diye hayıflandıysak,kalp kırıp sağa sola tabir caizse çattıysak,kızdısak yok yere sevdiklerimize,eşimize, çocuklarımıza...Yada onlarla gereği gibi ilgilenemediysek...O aslında hasta değil tutabilir ama  tutmuyor işte gibi tutmayanları tutamayanları kınadıysak...

   Mübarek Kur an'ı Kerim'i okurken hızlı okuyalımda Kadir gecesine yetişsin diye onun feyzini alamamış yada anlayamamışsak bir ayetini bile hayatımıza geçirememişsek....

   Tespih namazına gidipte hocanın söylediği hiçbir duaya katılamamışsak(çok hızlı okuduğu için)...

   İcabet ettiğimiz sofralarda kimler ne yapmış kaç çeşit yapmış onuda yapmış mı bunu da yapmış mı diye düşündüysek.Onun şununu beğendim bununu beğenmedim gibi cümleler çıktı ise dudaklarımızdan.Ve bu ziyafetlerde yetimi, öksüzü ,garibi, yoksulu,fakiri,olanı- olmayanı düşünmemişsek.
    
    Bizim kendi davet sofralarımızda da eksik hiçbir şey olmasın binbir türlü yiyecekle dolsun masalarımız diye geçiriyorsak kafamızdan.Onca yemeği yapıp kalanı da  bu yenmez artık diye dökmemişsek çöp kovalarına.

  Yalan söylemiş,dedikodu yapmış,kötü söz söylemişsek dilimizede oruç tutturamamışsak...


BAYRAMIMIZ  HAYROLA...


RABBİM İNŞAALLAH KUSURLARIMIZ GÜNAHLARIMIZI AFFEDER.YAPTIĞIMIZ HATALARI FARK ETTİRİR  BİR DAHA YAPMAMAK İÇİN GÜÇ KUVVET VERİR İNŞAALLAH....


2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Hayırlı bayramlar :)

Unknown dedi ki...

İnşaallah...Cümlemize hayırlı bayramlar