Sayfalar

30 Mart 2013 Cumartesi

LA Sonsuzluk Hecesi

   Nazan  BEKİROĞLU'nun LA (Sonsuzluk Hecesi) kitabını okuyorum.Çok hoşuma gitti.Şiir tadında...Hz Adem'in  ve Havva'nın yaratılışı ve cenneten çıkarılışları ve devamı öyle güzel öyle anlamlı cümlelerle anlatılmış ki ben hayran kaldım.Bu kitapdan çok beğendiğim bir kaç cümlesi...Yorum size kalmış...Ayrıca Nazan Hanım'ın gönlüne yüreğine emeğine sağlık.



Hamd O'na ki;
Ey varlığı kendi kendinden olan.
Ey kendi kendisinin  hem sebebi hem sonucu.
Ey kendi ezelinde ezeli, kendi ebedinde ebedi.
(....)
Bütün bunları.
Aklım almıyor.
Ama kalbime sığıyor.
  
  Ey, sorgulayan aklıma değilse de kalbime bu genişliği veren Allah'ım.Ve ey ki aklımın herşeye yetmediğini sezecek gücü de yine aklıma veren Allah'ım.

  Aklım iyi ki almıyor.Çünkü Yaratan,yarattığı şeyin sınırları içine nasıl sığabilir.Onunla nasıl anlaşılabilir,bilinebilir?Onun hükmü altına nasıl girebilir?......

4 yorum:

eda dedi ki...

çok anlamli çok guzel ,okumak isterdim,tatli ve keyfli okucagim bir kitab olucagi kesin Rana'cim, Nazan BEKİROĞLU'nu sverim bende:) neyse yaz tatilini beklicek artik. paylasim için tesekurler!

Cevher Yitikkul dedi ki...

Oldukça beğendiğim ve hatta ezberlediğim bir kitap oldu, nazan bekiroğlu ile tanışmam yusuf ile züleyha kitabı ile olmuştu. Dili ve anlatımı çok akıcı, çok dokunaklı, kesinlikle tavsiye ederim.
Bu arada mailiniz yine gelmedi, incinincevheri@gmail.com ve bir de inciuzgas@hotmail.com adresim var ikisine de atabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Kesinlikle beğeneceğinizi düşünüyorum.Selamlar...

Unknown dedi ki...

Bende bu kitabından sonra İnşaallah Nar Ağacını okuycam Kitabı aldım.Sırada o var.Neyse ben bir kez daha mailinize attım.Bu sefer İnşaallah olmuştur.Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun...