Sayfalar

19 Mart 2013 Salı

BOHÇA BÖREK

BOHÇA BÖREK

İçi yumuşacık, dışı çıtır bir börek yemek isterseniz bunu deneyin derim.

MALZEMELER:
6 yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı üstüne akı harcına
peynir 
maydanoz

YAPILIŞI:
Yufkayı dörde bölüyoruz.Süt,sıvı yağ ve yumurta akını her bir parçaya sürüp köşelerinden katlıyoruz.Üstüne tekrar sütlü harçtan sürüyoruz.Tam ortasına peynir ve maydanozdan oluşan harcı koyup akmayacak şekilde zarf gibi kapatıyoruz.Ters çevirip, yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz.Bütün parçalara bu işlemi tekrarlıyoruz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık pratik bir börek :)

Kiremithanem dedi ki...

Hem pratik hem guzel sevdim bunu sultanim..ellerine saglik,sevgilerim sanadir..