Sayfalar

25 Mart 2013 Pazartesi

BESMELE-İ ŞERİF

BESMELE-İ ŞERİF
Ey nefis görmez misin besmelesiz başladığın her iş boş ve çürük ...

  Sonucu boş olan  iş için boşuna zaman ayırma.Baştan an Allah’ı,çek besmeleni sonra devam et yola.Gerisini Yaradan senin için en iyisini yapacaktır.O’na sarıl ve güven.
  ‘’Besmele ile başlanmayan işin hayrı ve bereketi kesiktir.’’diyor nurlu peygamberimiz.(S.A.V)Ne kadar açık ve net.Hayır ve bereket için besmele ile başla işe…İşte bunlar hayatın,mutluluğun şifreleri.Bu şifreler  öncelikle dünya  kapılarını açacak..Belkide cennetin kapılarınıda açacak.Bunları bilemeyiz tabi.Ama şu kesin ki bu şifrelere tutunmak şart.Aslında küçük gibi görünsede  çok önemli bir esas.Bizlerse bazen söyleriz bazen unutur gideriz.( Bunları yazarken bile utanıyorum Yaradan’dan)

     Unuttuğumuzda kesin o işimiz ters olur sonra başa döndüğümüzde hatırlarız.Unutmuşuzdur besmeleyi.Tabi biz unutunca Yaradan bize işin sonunda hatırlatır Kendini.En basit örnekle anlatmak gerekirse genelde biz hanımlar bu hatayı yemek yaparken yaparız.Yani yemeği yapmaya besmelesiz başlar  kesin kötü bir yemekle sonlandırırız.Yemek ya yanmıştır,ya pişmemiştir yada tatsız tuzsuzdur.Bu bütün bayanların başına kesin gelmiştir.
  
      ‘’Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başla ‘’

     Besmele Allah’ın Rahman ve Rahim isimlerine dikkat  çekiyor.Mutluğun şifreleri bunlarda gizli.Rahman ve Rahim’de. Bunların anlamlarını düşünüyorum. Ancak tam anlamları aklıma  gelmiyor.
      Acizliğimi ve bilgilerimi nasıl kaybettiğime üzülüyorum. Ben besmelenin anlamını biliyordum bir zamanlar diyerek hayıflanıyorum. Tabi bilgiler güncellenmedikçe yavaş yavaş siliniyor aklımızdan.Ama düşünüyorumda bunların güncellenmesine gerek yok ki. Besmele de esmaül hüsnalarda bizim dinimizin mihenk taşları. Onlar olmazsa olmazlarımızdan.Onları unutmak diye bir şey olmamalı hayatımızda. Bunların hayatımızda yerleri olmalı.Yani besmeleyi  her çektiğimizde sadece dilimizde değil gönlümüzdede tekrar edebilmeliyiz.(Allah’ım biz aciz  ve unutkan kullarını bağışla.)
       Çok üzülüyorum ben bu duruma. Bilirken öğrenmişken hayatıma sokamamışım  ve  unutmuşum.Maalesef…

2 yorum:

Allah ne verdiyse dedi ki...

unutturmasin Allah
en agirida bu olsa gerek bilmemezlik kötüdürde bilirken unutmak Allah muhafaza tazeleyelim insAllah

rahman razi olsun
muhabbete

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz için Allah razı olsun.Amin İnşaallah...