GÜVEÇ
Biz güveç diye özel
güveç tenceresinde(Toprak Çanak)
yapılmış patlıcan yemeğine diyoruz.Patlıcan severlere güzel bir seçenek…
alıntı
Bayramda da bugün artık sebze yiyelim dediğimiz gün güveç
yaptım.Lezzetli olunca da yayınlamaya karar verdim.
Gelelim Tarife
MALZEMELER:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kg patlıcan
2 orta boy soğan
3 orta boy yeşil biber
3 orta boy domates
bolca sarımsak(dilediğiniz kadar sadece soyulmuş)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,toz biber,karabiber,kimyon
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yemeğin yapılışında hiçbir malzemeyi önceden
pişirmemeniz.Bütün malzemeleri güvece çiğden üst üste koyuyoruz.Yani en alta
kuşbaşı,onun üstüne soğan,biber onunda üstüne acısı tuzlu suda alınmış, küp küp
doğranmış patlıcan en üstede domates ve tüm tüm sarımsaklar koyup salçayı da
çok az sulandırıp zeytinyağını dilediğiniz kadar döküp ocağın altını
açıyoruz.İyice fokurdayınca altını kısıp
1 saate yakın pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
ALLAH' A EMANET OLUN.
SEVGİ VE MUHABBETLE
9 yorum:
Ellerine sağlık canım ben de patlıcan sevenlerdeniiiiiiim ....
Bize de güveç yap bir gün :)
Güveç yemekleri çok güzel oluyor :)
Et bagimlilik yapti komaya girmemiz yakin :)son zamanlardaki tariflerin guzwl ve basarili bence arkadasim ellerine yuregine saglik,yogunluktan ugrayamiyor ama yayinlarini takip ediyorum,sevgiler selamlar.
Emrinize amadeyim ne zaman isterseniz beklerim...
Kesinlikle haklısın normal tencereden daha lezzetli oluyor.Sevgiyle kalın...
Allah razı olsun.Her zaman beklerim.Ben hep sizdeyim yazılarınızı hiç kaçıırmıyorum müdavinizim...Yaradan'a emanet olun.
Estagfirullah emir değil sadece rica
Ama ben.. bende seviyorum.... :) öpüldün cok leziz görünüyor..
Yorum Gönder