Sayfalar

12 Ekim 2013 Cumartesi

Kur'an'ın İlk Emri

SELAMÜN ALEYKÜM YARENLER.....


Kur'an'ın İlk Emri kitabını hamdolsun bitirdim. Kitapta güzel, benim faydalandığım bilgiler  vardı.Altını rengarenk çizdiğim benim çok hoşuma giden cümleleri sizinle paylaşmak istedim.Eklemek istediğiniz bilgileri duymak beni mutlu eder.
Foto Netten Alıntıdır


    Okumak bir değişim ve dönüşüm ameliyesidir.Okumakla insan,okuduğu şeye yada okuduğunu kendisine dönüştürür.

   Okudukça,Yaratan’ın okunmakla mana kazanmak üzere  var ettiği  bütün varlık size doğru koşar ve okunmak üzere etrafınızda toplanırlar.

   Okurken Yaratıcının sizi  biraz kalem,biraz defter,biraz da kitap olarak tasarladığını hayretlerle müşahede edeceksiniz.

   ‘’Adem ilimle meleklerden üstün oldu.Ey Kur’anın müntesipleri yeryüzünde melekleri dahi kıskandıracak bir muvaffakiyet elde etmek istiyorsanız ilme sarılın.Sizin yeryüzündeki muvaffakiyetleriniz,talim ve tedris meşakkatine katlanıp öğrendiğiniz ilimle doğru orantılıdır.Çünkü ilmin bir üstün olma niteliğidir.Yeryüzünde güçlü olmanın ve gücü doğru kullanmanın yolu ilimden geçer.’’

   Okumaya başlamak, var olmaya başlamaktır.Okumak var olmaktır.Bu  tarz bir fikri yaklaşımla okuma emri var olma emridir ancak varolmaya nitelik biçen, hedef tayin eden bir emir…Evet oku emri,Kur’nı’ın  diğer mesajlarını  ve emirlerini ihata eden külli bir emirdir.

    Kur’an’ın ‘’Oku!’’emriyle başlaması,muhatabını hayata taşıma,ona bilinç inşa etme,zamansızlıktan ve  mekansızlıktan,zaman,mekan ve mekine bir iltifattır.Aynı zamanda o  insandan var edenine bir bilinç ve farkındalık ibadetidir.

   Okumak,  etrafınızda cereyan eden hadiselerin dilini anlamak ve o dili konuşmaktır.Dahası,etrafınızda cereyan eden tüm hadiseleri sizinle konuşmak isteyen,sizi muhatap kabul eden,bir sonsuz ve sınırsız kudret sahibi Zatın sizinle konuşmak için sizin bünyenizde ve haricinizde sergilediği muhteşem,harika sanat eserlerini O’nun kullandığı bir konuşma dili kabul edip,O’nun ‘’Haydi konuşalım!’’ teklifine icabet etmektir…Yani Allah’ın kendisini bulmamız için etrafımıza serdiği sanat eserlerini okumak,O’nu anlamak ve O’nunla konuşmak demektir.

  Okumak,insanı hapsedildiği kayıtlardan ve boyutlardan kurtarma eylemidir.

  Okumak.Yaratıcı tarafından var edilen ve insanın algı sahasına giren her şeyin beyin tarafından kodlanıp,dilde beyana,kulakta notaya(sese),gözde şekle(estetiğe),kalpte manaya,beyinde fikre(düşünceye) dönüşmüş halidir.


  Külli bir okumaya ulaşabilmek için,kulak,göz,dil,beyin,kalp,ruh ve insanda bulunan diğer bütün algılama cihazlarının(letaif-i rabbaniye) katılımı temin edilerek ,’’oku’’ emrini veren Zat’ın mürşitliğinde,Peygamberin kılavuzluğu eşliğinde,vahyin aydınlık ikliminde okuma,öğrenmeye dönüşecek ve hakikate erme adına en büyük dinamiklerden biri olacaktır.

(Kitabın sonlarına doğru Ehli Suffeden ve bu mederesenin en bilinen şahsiyetlerinden,Daru'l Kurra'dan,Daru'l Erkam'dan da bahsediliyor.)




Tabi bunlar gibi altını çizdiğim birçok cümle ve paragraf vardı.Ancak onları yazmak  kitabı yazmak gibi birşey olacağı için maalesef yazamadım.


Muhabbetle Allah'a emanet olun....

Hiç yorum yok: