İLK BAKLAVAM
Hayatım da bir ilk daha.İlk defa baklavalık hamur
yoğurdum.İlk defa o hamuru açtım.Benim için asla yapamam dediğim bir işti.Ama
çok zor değilmiş önemli olan başına geçecek cesareti bulmakmış.Bu cesareti
buraya yazabilmek adına buldum.Anlayacağınız zincirlerimi yavaş yavaş
kırıyorum.Yapamamlarımı yaparıma dönüştürmeye çalışıyorum,en azından
çabalıyorum ,işin başına geçiyorum yada niyetleniyorum...Gelelim tatlıya(Bayramın dörte üçü geçti ama olsu. tatlının tarifi sevgili Rumeysa’nınEllerinden.blogundan,Rumeysa ‘nın hamurunu kullanıp annemin yaptığı gibi gül şekliyle yapmak
istedim.Anneciğimin gül tatlısı dediği şekliyle yaptım.
Evdeki çeşnicibaşından
geçer not aldı.Bakalım sizden geçecek mi?
Malzemeler:
1 çaybardağı Yoğurt
1 çaybardağı Sıvıyağı
1 çaybardağı Su
1
Yumurta
1/2
paket Kabartmatozu
3
Yemekkaşığı Sirke
Yaklaşık
1 kg Un
Çok çekilmemiş fındık
yada ceviz
Açmak için yaklaşık 500 gr
nişasta
Üzerine için: 100 gr tereyağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Hamuru yoğurup cevizden biraz büyük bezelere ayırıyoruz.Bezeleri tek tek açıyoruz.Dörde bölüp,köşelerini ortaya çekiyoruz.
Dört yapraklı yonca şeklini aldıktan tam ortasına cevizi yerleştirip yaprakları tek tek katlıyoruz.
En büyük yaprağı en sona katlıyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz baklavaların üstüne erittiğimiz tereyağını gezdiriyoruz.170 dereceye ayarladığımız fırınımızda kızartıyoruz.
Kaynattığımız şerbeti kızgın sıcaklığı gidince soğuyan tepsiye döküyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
BAYRAMINIZ MUTLU,HUZURLU,SAĞLIKLI,BOL DUALI GEÇSİN....

2 yorum:
Cok güzel :) Ellerine saglik nefis görünüyor..
Değişik bir yapılışı varmış, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder