Sayfalar

18 Ekim 2013 Cuma

GÜVEÇ

GÜVEÇ
  Biz güveç diye özel güveç tenceresinde(Toprak  Çanak) yapılmış patlıcan yemeğine diyoruz.Patlıcan severlere güzel bir seçenek…

alıntı

Bayramda da bugün artık sebze yiyelim dediğimiz gün güveç yaptım.Lezzetli olunca da yayınlamaya karar verdim.
Gelelim Tarife

MALZEMELER:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kg patlıcan
2 orta boy soğan
3 orta boy yeşil biber
3 orta boy domates
bolca sarımsak(dilediğiniz kadar sadece soyulmuş)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,toz biber,karabiber,kimyon
zeytinyağı



YAPILIŞI:

Yemeğin yapılışında hiçbir malzemeyi önceden pişirmemeniz.Bütün malzemeleri güvece çiğden üst üste koyuyoruz.Yani en alta kuşbaşı,onun üstüne soğan,biber onunda üstüne acısı tuzlu suda alınmış, küp küp doğranmış patlıcan en üstede domates ve tüm tüm sarımsaklar koyup salçayı da çok az sulandırıp zeytinyağını dilediğiniz kadar döküp ocağın altını açıyoruz.İyice  fokurdayınca altını kısıp 1 saate yakın pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

ALLAH' A EMANET OLUN.

SEVGİ VE MUHABBETLE

9 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Rümeysanın Elleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım ben de patlıcan sevenlerdeniiiiiiim ....
Bize de güveç yap bir gün :)

Unknown dedi ki...

Güveç yemekleri çok güzel oluyor :)

Kiremithanem dedi ki...

Et bagimlilik yapti komaya girmemiz yakin :)son zamanlardaki tariflerin guzwl ve basarili bence arkadasim ellerine yuregine saglik,yogunluktan ugrayamiyor ama yayinlarini takip ediyorum,sevgiler selamlar.

Unknown dedi ki...

Emrinize amadeyim ne zaman isterseniz beklerim...

Unknown dedi ki...

Kesinlikle haklısın normal tencereden daha lezzetli oluyor.Sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun.Her zaman beklerim.Ben hep sizdeyim yazılarınızı hiç kaçıırmıyorum müdavinizim...Yaradan'a emanet olun.

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Estagfirullah emir değil sadece rica

Mutfakfelsefem dedi ki...

Ama ben.. bende seviyorum.... :) öpüldün cok leziz görünüyor..