Sayfalar

9 Ekim 2013 Çarşamba

KAYMAKLI KADAYIF

BAYRAM İÇİN KAYMAKLI KADAYIF



Eğer bu bayram pratik beni yormayacak( baklava falan açamam da ,beceremem de) bir tatlı yapmak istiyorum diyorsanız .Bence bu tarifi  demelisiniz.

KAYMAKLI KADAYIF

MALZEMELER:
500 Gr kadayıf
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu


YAPILIŞI:

   Tereyağını koyup eritiyoruz.eriyen tereyağının içine sıvıyağını koyuyoruz.
   Bir tepsinin içine kadayıfı ikiye bölüp,yağ karışımının yarısını döküp iyice harmanlıyoruz.Yağın kadayıfın heryerine bulaşmasını istiyoruz.Bu karışımı yağladığımız pişireceğimiz tepsiye alıyoruz ve iyice bastırıyoruz.
 Cevizi karışımın içine serpiyoruz.
 İkinci katını da aynı şekilde yağlayıp üstüne serip iyice bastırıyoruz.
 Fırını 175-200 arasında alt üst kızaracak şekilde pişiriyoruz.

Bu arada su ve şekeri buluşturup şerbeti kaynatıyoruz.Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkıp kapatıyoruz.


Pişen sıcak kadayıfa ,ılıyan şerbeti döküyoruz. 

Soğuyunca misafirlerimize afiyetle muhabbetle sunuyoruz.
    

  


4 yorum:

funda öztkn dedi ki...

arkadaşım bloguma bir bak..profille ilgili.kadayıf en sevdiklerimden ellerine sağlık

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bayılırım kadayıfa.
Ellerine sağlık, çok yenilesi görünüyor.

resim defterimm dedi ki...

Ellerinize sağlık bayram için en çok arananlardan :) tabakta çok şirinmiş..

rana sultan dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Sevgi ve muhabbetle kalın...