Sayfalar

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ANNEM ANNEM


ANNE OLARAK ANNEME HİTABEN



   Anneler günü yaklaşırken,reklamlarda hergün hediye aldırmak için gün saydırılırken annemi  düşündüm.

Annem ve ben,

  Hep söylenir ya anne olunca annemi daha iyi anladım.Gerçekten de öyle oldu…Anne olup kızıma yapabildiğim fedakarlığı fark ettikçe annemin de bana bu fedakarlıkların daha fazlasını yaptığını fark ettim.Bu fark edişle annemle olan sevgi bağlarını daha da kuvvetlendirdim.

Annem anneciğim…

   Kendinin zamanında göremediği (Annesini küçük yaşta kaybetmesinden dolayı)anne şefkati,anne sevgisini içinde saklamış zamanı gelince, benim  ve kardeşlerimin ihtiyacı olduğunda ortaya çıkarmıştı.Zamanı gelince diyorum çünkü  anneciğim de duygularını ifade etmeyi bizim gibi sonrada öğrenmişti.

  Zamanı geldiğin de,  benim ihtiyacım olduğunda, yanımdaydı ve hep yanımda kaldı.

   İyi ki varsın anneciğim…

  Şu anda sana dokunamıyor,mis kokunu alamıyor,sıkıca sarılamıyorum.Ama sesini telefonda  duyunca bütün sıkıntılarımı bir çırpıda  söyleyip kurtuluyorum hayatın yükünden…Her zaman arkadaşım olmuyor yanımda annem arkadaşım oluyor.Bütün anlattıklarımı yargılamadan dinliyor.Bu bana öyle iyi geliyor ki..
    İyiki varsın,iyiki yanımdasın diyorum.

  Bazen ne yapacağımı bilemiyorum.Yolumu kaybediyorum.O zaman da yanımda yoldaş oluyor annem sırtında ki tecrübe çıkınıyla yolu  birlikte buluyoruz.Birlikte devam ediyoruz.

  Herkesin annesi ilk öğretmenidir.Zaman zaman  düşünüyorum  ve ne zaman namaz kılmayı öğrendiğimi hatırlamıyorum.Çünkü annem ben kendimi bildim bileli namazını kılar.Kaçırdığı zamanlar ki vicdan  ızdırabını bize de fazlasıyla hissettirirdi.Annem  öğretmişti namazı bana ve kardeşlerime.Bizlerde göre göre öğrendik Rabbin huzuruna çıkmayı.Orucun  ne olursa  olsun tutulması gerektiğini o öğretti.(Günler uzunda olsa,sıcak da olsa,hatta  kalp hastası  bile olunsa tutulmasının  farz olduğunu)  Merhametliydi merhameti öğrendik.Her türlü çileye sabırlıydı sabrı öğrendik.Yaradılmış her şeye şükrederdi ve severdi  şükretmeyi  sevmeyi öğrendik.Fedakarlıkların en alasını yaptı fedakarlığın anlamını öğrendik.O kadar çok şey öğretti ki  ne satırlara,ne sayfalara nede yazmalarla biter.
    Ama hiçbir şeyi şu şöyle olur  diyerek öğretmedi.Her şeyi kendi hayatında uyguladı bizlerde onu örnek alarak öğrendik.


  Peygamber Efendimiz (SAV)  şöyle müjdelemiştir.‘’Cennet anaların ayakları altında.’’Rabbim İnşallah cenneti diğer analar gibi benim anamın ayağının altına da serer.

  İyi ki varsın anacığım….
  

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Hislerimize tercüman olmuşsun teşekkürler

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim...Aslında yazalacağım o kadar çok şey var anneme dair ama dilim şimdilik bu kadarına döndü..